Comunicați țării o știre importantă!×
1
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
2
125

Oficialii europeni se vor documenta asupra evoluției politice din țară

Ultimele evoluții politice din Republica Moldova și funcționarea instituțiilor democratice după alegerile parlamentare din februarie 2019 sunt în atenția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Coraportorii Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin vor efectua o vizită la Chișinău, în perioada 21-24 iulie, se vor documenta cu privire la situația de după criza constituțională și politică din iunie 2019, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului Republicii Moldova, cei doi oficiali europeni se vor informa și asupra măsurilor luate în domeniile justiției și luptei împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției și a instituțiilor de stat, evoluțiile privitoare la cadrul electoral.

În acest sens, coraportorii APCE vor avea întrevederi cu Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, Președintele țării Igor Dodon și Prim-ministrul Maia Sandu.

„Agenda vizitei mai include întrevederi cu deputații din Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia control al finanțelor publice, Comisia drepturile omului și relații interetnice. Coraportorii vor discuta cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și cu delegația parlamentară la APCE.”, se arată în comunicat.

Oficialii APCE vor mai avea întrevederi la Centrul Național Anticorupție, Curtea Constituțională, Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi, Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor.

Totodată, coraportorii vor mai discuta cu viceprim-ministrul Andrei Năstase, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vasili Șova, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicolae Popescu, Ministrul Justiției, Olesea Stamate. Oficialii APCE se vor mai întâlni cu reprezentanții comunității diplomatice și cu organizațiile societății civile active în domeniul justiției și luptei împotriva corupției.

Egidijus Vareikis este deputat din Lituania, Grupul Partidului Popular European, iar Maryvonne Blondin este parlamentară din Franța, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×
Citește și
article image
Rusia şi-a reluat plăţile către CE. A vărsat 33 de milioane de euro
1
299
article image
Consiliul Europei a prelungit sancțiunile economice împotriva Rusiei
1
112