main logo
371

Oficiali europeni: Viitorul Moldovei și al cetățenilor este în UE

„Viitorul Moldovei și al cetățenilor săi este în Uniunea Europeană”. Un astfel de mesaj au transmis oficialii europeni colegilor de la Chișinău.

Oficiali europeni: Viitorul Moldovei și al cetățenilor este în UE

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, prim-ministra Natalia Gavrilița și echipa din Guvern au încheiat cel de-al șaptelea Consiliu de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, transmite Știri.md. 

”UE a salutat eforturile considerabile ale țării noastre de a-și continua agenda de reforme și de a îndeplini cei nouă pași recomandați în Avizul Comisiei pentru a avansa către viitoarea aderare la UE, iar țara noastră și-a subliniat hotărârea de a îndeplini toate cerințele necesare pentru a începe cât mai curând negocierile de aderare.

Moldova și UE și-au reiterat angajamentul de a consolida asocierea politică și aprofundarea integrării economice, lucrând într-un parteneriat strâns pe baza angajamentului reciproc față de reforme și de valorile comune ale democrației, protecției drepturilor omului, a libertăților fundamentale și a statului de drept. Aceste valori ne-au călăuzit în Acordul de Asociere și tot pe ele va fi cimentat și drumul nostru de aderare și transformare europeană.

Am apreciat mesajul tranșant al Uniunii pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre, obiectivul nostru fiind unul comun: o soluție cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea noastră teritorială în cadrul granițelor recunoscute internațional.

Consiliul de Asociere a recunoscut mediul geopolitic complicat cauzat de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, exprimându-și cu această ocazie sprijinul deplin pentru următorul Summit al Comunității Politice Europene, care va avea loc în țara noastră pe 1 iunie 2023.

Le sunt recunoscător echipei noastre de la MAEIE, misiunii pe lângă UE și Ambasadei țării noastre la Bruxelles care au lucrat eficient, organizat și coordonat împreună cu echipa doamnei prim-ministre și a colegilor din Guvern pentru excelenta organizare a Consiliului de Asociere”, a declarat ministrul de Externe.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării