30 iunie, 22:34
19 031
14
Oficial: SUA au primit cererea privind extrădarea lui Vlad Plahotniuc
30 iunie, 22:34
19 031
14

Autoritățile din Statele Unite (SUA) examinează deja cererea Republicii Moldova privind extrădarea fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, cercetat în Republica Moldova în cazul miliardului furat din sistemul bancar.

Foto: știri.md

Cât va dura însă acest proces, deocamdată nu este clar, spune ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Examinarea acestei cereri este în curs, din această cauză nu pot spune nimic despre acest proces, dar există legătură directă între autoritățile relevante dintre SUA și Republica Moldova (…).

Pandemia din întreaga lume a afectat lucrurile guvernamentale din toate țările, dar, din câte eu înțeleg, s-a început deja examinarea cererii de extrădare”, a spus reprezentantul SUA în Republica Moldova, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8

Ambasadorul susține că cel mai important în acest caz este ca autoritățile Republicii Moldova să prezinte toate actele pe care le dețin și care în opinia lor reprezintă dovezi de implicare a lui Plahotniuc în infracțiunile ce i se incriminează: 

„Autoritățile din Moldova trebuie să prezinte toată evidența pe care o dețin și după aceasta începe examinarea, dar după aceasta nu pot da un comentariu, mai mult nu pot să vă spun, asta depinde deja doar de autoritățile relevante din SUA”, a spus diplomatul.

Procuratura Generală a anunțat despre faptul că cere Statelor Unite extrădarea lui Vlad Plahotniuc la mijlocul lunii iunie.

Anterior, Igor Dodon susținea că cetăţenii Moldovei nu vor înţelege poziţia SUA, dacă vor refuza să-l extrădeze pe Vladimir Plahotniuc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter