main logo
64463

Oficial: Stoianoglo e reținut. Momentul în care e scos de mascații SIS

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut, fiind scos de mascații SIS din sediul Procuraturii Generale.

Oficial: Stoianoglo e reținut. Momentul în care e scos de mascații SISColaj: știri.md

Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, a declarat jurnaliștilor că Alexandr Stoianoglo a fost reținut preventiv pentru 72 de ore în baza unui dosar penal, pe 4 capete de acuzare, transmite Știri.md.

Potrivit lui, soția procurorului general suspendat nu a fost reținută.

Victor Furtună a efectuat timp de 3 ore percheziții în biroul procurorului general suspendat.

Procuratura Generală a invitat marți, 5 octombrie, ora 18:00 la un briefing de presă care trebuia să fie desfășurat la sediul instituției.

Anunțul PG a venit la scurt timp după ce ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că în baza sesizării depuse de deputatul PAS Lilian Carp la Consiliul Superior al Procurorilor, pe numele procurorului general a fost dispusă urmărirea penală.

În sesizarea depusă, Lilian Carp a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupție pasivă. Acesta invocă legături dintre Veaceslav Platon și Alexandr Stoianoglo în spălătoria de bani, numită „Laundromat”.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării