main logo
2052

Oficial rus, despre Transnistria: Teritoriul nostru are nevoie de ajutor

Preşedintele comitetului pentru afaceri internaţionale a Dumei de stat a Rusiei, Leonid Sluţki, a numit Transnistria "teritoriul nostru care are nevoie de ajutor."

Oficial rus, despre Transnistria: Teritoriul nostru are nevoie de ajutorFoto: m24.ru

Potrivit Infotag, el a spus acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, transmite Știri.md.

"Transnistria este teritoriul nostru. Principalul lucru care există pe acest teritoriu este economia. Este necesar să fie revigorat aeroportul din Tiraspol.

Pe lângă Moldavskaia GRES, este necesar să fie revigorate şi alte proiecte de infrastructură semnificative, iar acum acest lucru se întâmplă", a spus Sluţki.

El a subliniat că este în contact permanent cu "conducerea de vârf şi cu parlamentul Transnistriei", menţionând că în viitorul apropiat va primi o delegaţie a Sovietului suprem al republicii moldoveneşti nistrene".

"De fapt, tot ce ţine de ambele maluri ale Nistrului este o durere, pentru că situaţia este cumva foarte deteriorată. Asta înseamnă că oamenii noştri au trecut prin teste foarte grele.

Vedeţi ce se întâmplă cu viaţa politică a Moldovei. Toate acestea, desigur, au un factor de feedback negativ asupra malului vecin al Nistrului", a spus deputatul.

În opinia sa, unii locuitori din Transnistria "au o mare tentaţie să obţină cetăţenia moldovenească, să intre în Uniunea Europeană fără vize, să primească de acolo credite, care de fapt nu există".

"Dar în Transnistria locuiesc oameni cu o pronunţată conştiinţă rusă. Şi acest lucru este grozav. Este necesar să fie sprijinită în continuare Transnistria. Rusia continuă s-o sprijine, dar trebuie s-o sprijinim mai mult", a subliniat Sluţki.

Leonid Sluţki s-a exprimat în repetate rânduri în sprijinul Transnistriei, criticând autorităţile moldoveneşti.

În aprilie 2022, după moartea lui Vladimir Jirinovski, el a devenit preşedinte al Partidului liberal democrat.

Acest partid primeşte în mod tradiţional foarte multe voturi în rândul cetăţenilor ruşi care locuiesc în Transnistria.

Partidul liberal democrat de sub conducerea lui Jirinovski a organizat campanii ample de acordare a cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunea transnistreană a Moldovei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării