Oficial rus, către Sandu: Nu vom retrage forțele de menținere a păcii
22 noiembrie, 14:20
7 805
19
Oficial rus, către Sandu: Nu vom retrage forțele de menținere a păcii
22 noiembrie, 14:20
7 805
19

Deși nu a preluat funcția de președinte, Maia Sandu, a făcut deja o serie de declarații care ar putea afecta grav relațiile cu Federația Rusă.

Asta spune Konstantin Zatulin, adjunct în Duma de Stat, prim vicepreşedinte al Comitetului pentru afaceri CSI şi relaţiile cu compatrioţii, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Parlamentarul rus spune că Federația Rusă nu își va retrage pacificatorii din stânga Nistrului și reiterează că Kremlinul va colabora cu președinta aleasă, „o persoană cu dublă cetățenie, al cărei prim act a fost acela de a invita președintele român în Moldova”.

„Aș dori să menționez, în primul rând, că Rusia nu își va retrage forțele de menținere a păcii așa cum spune Sandu, care încă nu a preluat funcția. 

Pacificatorii nu o protejează pe Maia Sandu, dar mențin ordinea în regiune, inclusiv, securitatea a zeci de mii de cetățeni ruși care locuiesc în Transnistria. 

Doamna Sandu nu a avut încă timp să se ocupe de actualitate, nu a avut încă timp să preia funcția și a făcut deja o mulțime de declarații, fiecare dintre ele putând complica grav relațiile sale viitoare din Federația Rusă”, a spus Zatulin conform Ria Novosti.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter