main logo
498

Oficial: România va acorda o atenție sporită Moldovei în dialogul cu statele UE

România va acorda o atenție sporită Republicii Moldova în dialogul cu statele membre ale Uniunii Europene, în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Oficial: România va acorda o atenție Moldovei în dialogul cu statele UEOficial: România va acorda o atenție Moldovei în dialogul cu statele UE

Asigurarea vine din partea președintelui Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, care a avut astăzi, 22 noiembrie, o întrevedere cu premierul Pavel Filip, la București, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Prim-ministrul a subliniat că România rămâne un partener strategic și un prieten adevărat al Republicii Moldova, fapt demonstrat prin suportul constant oferit țării noastre în realizarea proiectelor economice și sociale.

Oficialii au remarcat dialogul politic dinamic, dezvoltat în spiritul Parteneriatului Strategic pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova și nivelul bun de colaborare dintre legislativele ambelor state, în special activitatea Comisiei Interparlamentare pentru Integrarea Europeană.

Pavel Filip a exprimat recunoștință pentru sprijinul Parlamentului României acordat parcursului european al Republicii Moldova, subliniind că integrarea europeană rămâne un obiectiv major al țării.

Călin Popescu-Tăriceanu s-a arătat interesat de evoluțiile politicii interne din Republica Moldova, menționând necesitatea continuării reformelor, inclusiv a celor care vizează implementarea Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării