main logo
1190

Oficial: Aproape toate zonele R. Moldova au ieșit din Cod Roșu de COVID

Situația pandemică în Republica Moldova pare că se îmbunătățește.

Oficial: Aproape toate zonele R. Moldova au ieșit din Cod Roșu de COVIDFoto: Deschide.md

Cel puțin asta reiese din informațiile prezentate astăzi, 17 noiembrie, în cadrul unei conferințe, de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Nicolaescu a anunțat că, în săptămâna 8 - 14 noiembrie, au fost înregistrate 6.861 de cazuri noi de infectări cu COVID-19, media pe zi fiind de 980 de cazuri. 

Astfel, pentru prima dată în ultimele 2 luni, în Republica Moldova media de infectări înregistrate zilnic a coborât sub 1.000.

Incidența pentru săptămâna sus-menționată a constituit 184 de cazuri la 100 de mii populație, număr care corespunde pragului portocaliu de alertă la nivel național - indicatorul s-a redus cu 16% comparativ cu săptămânile trecute. Incidența Republicii Moldova este sub media europeană.

Conform datelor ANSP, practic toate teritoriile administrative au coborât sub nivelul de incidență care corespunde pragului roșu de alertă. 

Toate teritoriile au ieșit din zona roșie, susține Nicolăescu, cu excepția regiunii transnistrene, unde se înregistrează indicatori înalți în continuare, incidența pentru săptămâna trecută fiind 565 de cazuri la 100 de mii populație.

Potrivit Svetlanei Nicolaescu, situația în spitale se îmbunătățește. 2.383 de pacienți sunt internați la moment în spitalele din Republica Moldova, 288 sunt internați la Terapie Intensivă, iar 38 sunt conectați la respirație asistată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării