main logo
1987

Oficial: Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, rechemat din funcție

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție.

Oficial: Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, rechematFoto: moldpres

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de Cabinetul de Miniștri, transmite Știri.md.

Prim-ministrul Ion Chicu a explicat că decizia vine în urma scandalului cu anabolizante, în care ar fi implicat un mijloc de transport al Ambasadei țării noastre la Moscova. 

Premierul a cerut ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aurel Ciocoi, să întreprindă măsurile necesare pentru a exclude pe viitor asemenea cazuri „care fac de rușine țara şi serviciul ei diplomatic”.

Amintim că primul care a vorbit despre rechemarea ambasadorului Negruța a fost socialistul Grigore Novac.

„În opinia mea, încă ieri trebuia rechemat. Dacă există o bănuială rezonabilă că ambasadorul Neguța e implicat, indiscutabil el trebuie rechemat. Ulterior aici se va clarifica dacă e implicat”, a comentat Grigore Novac în cadrul unei emisiuni televizate.

Știri.md amintește că mai multe cutii cu anabolizante au fost depistate sâmbătă, 5 decembrie, în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu numere de înmatriculare arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Șoferul a fost reținut și pus sub învinuire.

Potrivit deputatului fracțiunii PAS, Lilian Carp, acest transport, timp de un an, a trecut vama de 17 ori: „Este certă implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, dar și nemijlocit a Ambasadorului Andrei Neguța, care este acoperit de Igor Dodon”, a menționat Lilian Carp.

Luni, șoferul microbuzului a fost pus sub învinuire, anunță Procuratura Generală (PG).

Ulterior, MAEIE a confirmat că mașina corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, reținută pe 5 decembrie la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu 360 de kilograme de anabolizante, se afla într-o misiune de serviciu.

Totodată, MAEIE a anunțat că a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării