main logo
3076

Ofensivă nouă de luptă: Gazprom va lansa propria companie militară

Mașinăria de război a Rusiei va primi în curând un ajutor de la cea mai mare companie a țării. Gigantul Gazprom Neft își înființează propria armată privată, iar documentul oficial a fost semnat de premierul rus, Mihail Mișustin.

Ofensivă nouă de luptă: Gazprom va lansa propria companie militară

„Holdingul energetic Gazprom Neft își înființează propria companie militară privată. Ordinul relevant a fost semnat de șeful guvernului rus, Mihail Mișustin”, relatează serviciile de informații ucrainene în mesajul făcut public, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit documentului datat din 4 februarie, fondatorii noii companii militare private vor fi Gazprom Neft, care vor contribui cu un aport de capital de 70%, și asociația privată de securitate Staff Center, cu un pachet de 30% din capital.

În comunicatul serviciilor secrete din Ucraina se mai precizează că în Rusia are loc o adevărată „cursă a înarmării” printre principalii jucători politici, „care își creează în mod activ armate private, urmând exemplul companiei militare private Wagner, a lui Evgheni Prigojin”.

Informațiile privind crearea acestei noi companii vin la doar o zi după ce Rada Supremă a Ucrainei a declarat Wagner și toate celelalte companii militare private ruse drept organizații teroriste. Foarte probabil, publicarea acestui document are ca scop să justifice demersul ucrainean în fața opiniei publice internaționale.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării