main logo
869

Octavian Țîcu, propus în locul lui Băsescu în funcția de președinte al PUN

După ce a acumulat un scor de peste 5% din voturile alegătorilor din Capitală, Octavian Țîcu a fost propus în funcția de președinte al PUN.

Țîcu, propus în locul lui Băsescu în funcția de președinte al PUNFoto: protv.md

Anatol Șalaru i-a mulțumit pentru implicare și i-a propus să candideze la această funcție așa cum este pentru moment vacantă, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Potrivit lui Șalaru, funcția de președinte al Partidului Unității Naționale urmă să fie ocupată de Traian Băsescu.

„Vreau să-i mulțumesc domnului Octavian Țîcu pentru implicarea în această campanie electorală. Celor care au avut curaj să se opună sistemului și vă anunț că după turul doi vom anunța data convocării congresului PUN și vă mai anunț că i-am propus domnului Octavian Țîcu să candideze la funcția de președinte al PUN, funcție care este vacantă. La această funcție urma să fie ales Traian Băsescu, dar știți că binomul Plahotniuc-Dodon i-a retras cetățenia și el nu mai poate candida”, a spus Anatol Șalaru.

Ulterior cuvântul i-a fost oferit lui Octavian Țîcu într-un briefing de presă. Acesta a mulțumit celor care i-au oferit votul și a spus că în turul doi îl va susține pe Andrei Năstase.

Atât caracter și demnitate au avut locuitorii Capitalei în aceste alegeri. Aceste 5% vor avea întotdeauna respectul meu pentru că îmi dau curaj să merg mai departe și să lupt pentru acest oraș, această țară.

M-am angajat în această campanie pentru a salva orașul de Ion Ceban, Igor Dodon și PSRM care cred că vor duce la o izolare a Chișinăului așa cum suntem acum întreaga țară din cauza lui Dodon. Vom depune toate eforturile ca Ion Ceban să nu ajungă la primăria Chișinău.

Andrei Năstase va dispune de suportul meu personal și al echipei PUN către alegerile din turul doi. Nu-mi retrag niciun cuvânt despre Dorin Chirtoacă. Nu am contestat niciodată faptul că Dorin Chirtoacă este un unionist, dar nu pot accepta că în spatele acestuia se fac ilegalități. I-aș recomandă să renunțe la „sindromul Șor”.

Mă adresez către ceilalți candidați să-și reconsidere poziția și să se ocupe cu lucrurile pentru care și-au găsit consacrare”, a declarat Octavian Țîcu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării