main logo
1474

Octavian Țîcu, despre bătaia în care au fost implicați luptători K1: Puterea a dorit să acopere acești killeri

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Octavian Țîcu, susține că actuala guvernare a încercat să mușamalizeze bătaia în care au fost implicați mai mulți luptători K1.

Octavian Țîcu, despre bătaia mortală de la un club din CapitalăOctavian Țîcu, despre bătaia în care au fost implicați luptători K1

Potrivit lui Țîcu, acum este momentul în care societatea trebuie să acționeze. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Important de la TVC21, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Să lovești un om care stă jos și să-l aduci în stare de moarte, atunci când știi că lovitura ta de picior este mortală, cântărește sute de kilograme - asta este dincolo de înțelegerea unei filosofii a sportului. Autoapărarea sportivului se termină acolo când adversarul este la pământ, mai departe deja e crimă. Omul beat pur și simplu trebuie evitat. Poți vorbi cu el, sau te poți ridica și pleca. Asta vine de la educația din club, vine de la faptul ce-ți spune antrenorul. Fiecare sportiv trebuie să știe unde se termină autoapărarea. Dacă puterea va dori să-i absolve de responsabilitate - o va face, dar trebuie să vedem noi să vedem ce putem face ca societate. Dacă vom accepta acest lucru - s-ar putea să se întâmple cu oricare din noi”, a declarat Țîcu.

„Ei cred că orice este permis. Drama este nu este în faptul cum a avut loc această bătaie, este clar că așa gen de sportivi nu au ce căuta în localuri la așa ore. Problema este în faptul cum s-a încercat tergiversarea acestui caz. Ei după ce au acționat ca atare, au plecat și s-au întors și cum poliția a știut să tărăgăneze. Dacă nu avea să fie acest deces, probabil nici nu aflam despre această bătaie. Este o lume în care ei trăiesc ca bandiții anilor '90 în care grupările criminale asigurau o protecție pentru membri indiferent de lucrurile pe care le comiteai, în înțelegere cu poliția. Acum vedem o complicitate sută la sută a structurilor de forță cu actuala putere. Este evident că dacă nu va exista o atitudine a tuturor. Mi se pare că acest moment este prielnic pentru a bate un cui în sicriul guvernării. La fel cum moartea lui Sorin Paciu a destrămat Alianța pentru Integrare Europeană. Puterea a dorit să acopere acești killeri”, a punctat fostul ministru. 

Amintim că un bărbat în vârstă de 30 de ani a decedat vineri noapte la Institutul de Medicină de Urgență după ce ar fi fost bătut de un luptător profesionist K1 în fața unui club de noapte din capitală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării