main logo
1143

Octavian Ţîcu, către PDM: Opoziţie o să aveţi la închisoare

Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu a ţinut un discurs incendiar de la tribuna Parlamentului marţi, în care le-a transmis deputaților democrați că locul acestora este la închisoare.

Octavian Ţîcu, către PDM: Opoziţie o să aveţi la închisoareFoto: ipn.md

În discursul ținut privind constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional al Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale, Ţîcu a punctat că se bucură să vadă deputații PDM în Parlament pentru că are ocazia să le vorbească în față adversarilor, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Ca fost boxer, mi-am așteptat adversarii să le vorbesc în față. Mă bucur să văd astăzi deputații PDM în Parlament. Eu nu sunt membru al vreunui partid, nici în PAS, nici în Platforma DA. 

Am înfruntat regimul autoritar al lui Voronin și cel al lui Plahotniuc din ipostaza de profesor universitar și intelectual, pentru că sunt o ființă umană a cărei existență umană este rezistența și cultiv tinerilor din țara noastră valori în care cred – democrație și respectul dreptului omului. Prin urmare, această luptă mă reprezintă și mă definește”, a afirmat Octavian Ţîcu.

Deputatul a punctat și faptul că din 2016 încoace, PDM a subjugat toate instituțiile statului, iar aceste acțiuni trebuie anchetate corespunzător.

„An de an educăm mii de tineri, care din cauza acestui regim instituit în Republica Moldova pleacă an de an și care îmi trimit scrisori din Alaska, Canada, SUA, Anglia, Franța, mai ales după anul 2016, când a fost uzurpată puterea în stat. 

În 2016, această minoritate politică (PDM – n.r.), fără drept constituțional a învestit noaptea un guvern, a preluat puterea prin cumpărare de deputați, care ca oile s-au vândut în acest Parlament și care au instituit un Guvern care la ora actuala nu este responsabil doar de acest puci, care a fost în iunie. 

Noi avem nevoie de o investigație asupra felului cum din 2016, treptat, PDM-ul și regimul lui Plahotniuc au preluat instituțiile statului, o mână de bandiți au îngenuncheat instituțiile statului la cheremul unor decizii făcute într-un clan”, a mai spus Țicu.

Parlamentarul a atacat dur PDM și a declarat că locul deputaților acestei formațiuni este la închisoare.

„Am în mână un document. Acest document se cheamă „Declaraţia cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova”. Ce discuţie avem noi aici? Ce opoziţie? Noi am denunţat regimul oligarhic. 

Noi am spus clar că PDM-ul şi Plahotniuc e un partid responsabil de uzurparea puterii de stat. Noi am spus că este dictatură şi instituţiile statului de drept sunt captive. Vreţi opoziţie? Opoziţie o să aveţi la închisoare. 

Toţi oamenii care sunt responsabili de uzurparea puterii de stat vor trebui să facă închisoare, atunci când noi, în această declarație adoptată, am stabilit clar demisia procurorului general, șefului SIS, CEC, CNA, Consiliului Audiovizualului, CNI, CSJ și mai recent Curtea Constituțională pentru uzurparea puterii în stat”, a afirmat Octavian Ţîcu.

Parlamentarul susține că, acesta este un document politico-juridic, care „ne oferă dreptul și posibilitatea să intervenim într-un sistem care este total controlat de PDM”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării