main logo
954

OccupyGuguță: PDM-ul a demarat operațiunea autobuzul

Mai multe persoane ar fi obligate să vină la protestul organizat la Partidul Democrat, care este preconizat să fie organizat în una dintre zilele dintre 5-9 iunie.

OccupyGuguță: PDM-ul a demarat operațiunea autobuzulFoto: Știri.md

Cel puțin asta afirmă organizația OccupyGuguță, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Din mai multe informații parvenite în adresa noastră, PDM-ul a demarat „operațiunea autobuzul”, ceea ce prevede aducerea forțată și organizată a persoanelor din teritoriu. Se vehiculează informații că ar fi presați și intimidați să participe la manifestație mai ales funcționarii publici, bugetarii, directorii instituțiilor de învățământ să organizeze elevii etc.

Mișcarea OccupyGuguta vine cu un îndemn către toate persoanele care sunt martorii unui asemenea „turism electoral”, să documenteze pe ascuns asemenea cazuri (foto/video/audio), și să le expedieze pe adresa noastră electronică: occupy.guguta@gmail.com sau sau pe Signal, Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul de telefon +373 68568725. Va rugăm să ne oferiți mai multe detalii despre caz (data, localitatea unde a avut loc incidentul, numele/prenumele și funcția persoanelor filmate sau înregistrate etc.). De asemenea puteți să ne trimiteți informația în format foto/audio/video precum și alte detalii completând următorul chestionar: Vezi aici”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a organizația.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt Vitalie Gămurari nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție. Acesta ne-a comunicat printr-un mesaj telefonic că se află într-o ședință.

Amintim că viceprimarul Nistor Grozavu a semnat dispoziția privind organizarea de către Partidul Democrat a unor manifestații în perioada 5-9 iunie curent.

Potrivit dispoziției, PD va amplasa o scenă, aparataj de sonorizare, bannere, tomberoane și blocuri sanitare.

Recent, Partidul Democrat a depus o cerere de autorizație la Primăria Chișinău pentru desfășurarea unor manifestații în perioada 5-9 iunie curent. PD scrie că manfestațiile vor avea loc sub forma unor „întâlniri publice cu electoratul”, la care vor participa circa 50 de mii de persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării