235
0
Obținerea dividendelor politice din tragediile umane, condamnate
235
0

Sindicatul lucrătorilor din domeniul organelor de drept "Demnitate" condamnă tentativele "de a obţine dividende politice din tragediile umane".

Potrivit Infotag, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a organizaţiei referitoare la acţiunea de protest din ajun a locuitorilor raionului Ialoveni în faţa inspectoratului raional de poliţie după discursurile susţinute de deputaţii Parlamentului, Petru Frunză (PAS) şi Liviu Vovc (Platforma DA), transmite Știri.md.

"Considerăm inoportună scoaterea dividendelor politice pe seama unei tragedii comise în comuna Costeşti, soldată cu decesul unui tânăr, drama unei familii ce-şi deplânge ruda pierdută. 

Crima respectivă denotă situaţia reală a infracţionalităţii în ţară şi este rezultatul unor politici sociale şi economice distructive în timp, care se soldează la momentul actual cu agresivitate sporită în rândul tinerilor", consideră sindicaliştii, care condamnă "retorica politică a deputaţilor, care se ascund după imunitatea parlamentară, precum şi învinuirile grave şi nefondate aduse în adresa Poliţiei în general, şi angajaţilor IP Ialoveni în special".

În opinia sindicaliştilor, "Poliţia nu serveşte formaţiunile politice, ea protejează cetăţenii de infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi patrimoniale".

"Poliţia este apolitică şi asigură ordinea publică, respectând prevederile jurământului dat poporului şi ţării, aşa cum au făcut în toţi anii de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, indiferent, care formaţiuni politice au fost la guvernare. 

Justiţia nu se face în stradă, iar acţiunile de protest nu pot influenţa nicidecum efectuarea corectă a investigaţiilor. Pentru aceasta sunt organele competente. Nu credem că domnii deputaţi şi organizatorii acestui protest nu cunosc acest lucru", susţin autorii documentului, care subliniază că este inadmisibilă implicarea politicului în activitatea Poliţiei.

Ei fac apel către societatea din Moldova să nu se antreneze în acţiuni nefondate ce denigrează imaginea Poliţiei, să manifeste respect reciproc, să nu instige şi să provoace organele de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi securităţii cetăţenilor şi statului".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter