main logo
425

Observatorii CUC nu discută despre ilegalitățile din Zona de Securitate

Observatorii militari din partea Transnistriei și Federației Ruse în Comisia Unifiactă de Control (CUC) au refuzat includerea în raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit a informațiilor privind aplicațiile militare efectuate de structurile transnistrene în Zona de Securitate în perioada 14-15 septembrie 2018.

Observatorii CUC nu discută despre ilegalitățile din Zona de SecuritateObservatorii CUC nu discută despre ilegalitățile din Zona de Securitate

Într-o declarație a Delegației R. Moldova în CUC, membrii din partea Chișinăului și-au expus îngrijorarea în legătură cu o nouă încălcare a regimului Zonei de Securitate admisă de structurile militare ale Tiraspolului lângă localitatea Târnauca, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

În cadrul discuțiilor ședinței CUC care a fost organizată ieri, delegația Republicii Moldova a solicitat, de asemenea, explicații cu privire la lucrările de schimbare a infrastructurii la așa-numitul „post de control” al structurilor transnistrene amplasat pe traseul Tiraspol – Râbnița în preajma satului Doroțcaia, raionul Dubăsari, și a atenționat despre neadmiterea majorării efectivelor și echipamentelor implicate. CUC a decis că un grup de observatori militari se va deplasa la fața locului, pentru a se documenta și a informa Comisia asupra situației.

În altă ordine de idei, componenta Chișinăului a informat CUC despre necesitatea unor lucrări tehnice de expertiză la podurile de peste râul Nistru, care vor fi efectuate în perioada 8-12 octombrie 2018 de către specialiștii de profil din Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării