main logo
1705

Oazu Nantoi: Reuniunea de la Tiraspol a fost regizată de Kremlin

Recenta reuniune de la Tiraspol, la care așa-zișii lideri transnistreni au cerut sprijin Federației Ruse, poate servi Moscovei pentru „atacuri informaționale” împotriva guvernării de la Chișinău, dar că Republica Moldova nu are motiv să se teamă de alte urmări „cât timp Ucraina rezistă”. Declarația îi aparține deputatului PAS Oazu Nantoi.

Oazu Nantoi: Reuniunea de la Tiraspol a fost regizată de KremlinOazu Nantoi/Foto: Tvn.md

Potrivit lui Nantoi, adept al politicii mai aspre față de administrația transnistreană, dar și față de Federația Rusă, reuniunea de la Tiraspol a fost „regizată” de Kremlin și faptul că Moldova nu a dat vreun răspuns solicitării transnistrene nu înseamnă că răspunsul nu va urma, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Acesta spune că se așteaptă că declarația adoptată de aleșii locali din regiunea secesionistă va servi drept bază pentru viitoare „atacuri” mediatice ale Federației Ruse în campania pentru alegerile prezidențiale moldovene și pentru posibilul referendum privind integrarea europeană a Republicii Moldova, de la sfârșitul anului.

De asemenea, Oazu Nantoi este de părere că Guvernul PAS putea face mai mult pentru reintegrarea regiunii transnistrene. Însă, spune el, „ne-am temut să nu agravăm situația, să nu provocăm, să nu destabilizăm” lucrurile în regiunea secesionistă, pe fundalul războiului purtat de Rusia contra Ucrainei.

Știri.md amintește că așa-zișii deputați de la Tiraspol au votat o rezoluție prin care îi cer Rusiei să apere regiunea transnistreană în contextul „presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”.

Analiștii consideră că evenimentul organizat pe data de 28 februarie la Tiraspol a fost un bluf, cu scopul de a pune presiune pe Chișinău.

Statele Unite ale Americii au declarat miercuri, 28 februarie, că susţin suveranitatea R. Moldova în reacţie la autorităţile din Transnistria, o regiune separatistă prorusă a Moldovei, care au cerut Rusiei „măsuri de protecţie” pe fondul tensiunilor exacerbate de conflictul din Ucraina.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării