main logo
566

Oazu Nantoi: Proiectul propus de ACUM este un test de sinceritate

Proiectul de modificare a Legii procuraturii, propus de blocul politic ACUM în pachetul de legi antioligarhice, este un test referitor la sinceritatea declaraţiilor făcute de politicieni în timpul campaniei electorale, consideră deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi.

Oazu Nantoi: Proiectul propus de ACUM este un test de sinceritateFoto: IPN

Potrivit agenţiei Infotag, marţi, în cadrul consultărilor publice pe marginea proiectului de lege, el a spus că documentul este conceput pentru "scoaterea ţării din mâinile preşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc", transmite Știri.md.

Nantoi a profitat de ocazie pentru a pune câteva întrebări şefului statului prin intermediul telejurnaliştilor: de ce Preşedintele Igor Dodon se ţine de un alt plan, dacă în toate manualele politice scrie că partidul care a obţinut cele mai multe mandate pretinde în primul rând la funcţia de prim-ministru? (PSRM este gata să cedeze blocului ACUM funcţia de prim-ministru, dar insistă asupra funcţiei de speaker - "I.").

"De ce este ignorată opinia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie, când reprezentanţii organizaţiilor teritoriale au transmis un mesaj clar referitor la necesitatea creării unei coaliţii cu ACUM pentru a scăpa de Plahotniuc?", se întreabă el.

Preşedintele fracţiunii Platforma DA, Andrei Năstase, a spus că niciunul dintre reprezentanţii PSRM nu a venit la consultări pentru a lucra la proiectul de lege, care are drept scop eliberarea procuraturii de controlul politic, lucru pe care socialiştii l-au promis încă în 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării