25 iun, 2019 13:49
1 471
0
Oazu Nantoi dezvăluie ce întrebări incomode a primit candidatul la șefia SIS
25 iun, 2019 13:49
1 471
0

Actualul director interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco, va fi înaintat pentru funcția de șef al instituției.

Foto: IPN

Un proiect de hotărâre în acest sens a primit astăzi aviz pozitiv la Comisia parlamentară Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Secretarul comisiei Oazu Nantoi a declarat pentru tv8.md că la ședință au fost prezenți șase membri ai comisiei parlamentare și toți au votat pentru Esaulenco. 

Deputații din opoziție, care au fost delegați în comisie de Partidul Democrat au lipsit de la ședință.

„Candidatul a primit vreo 10 întrebări la comisie. Eu personal am adresat vreo trei. A fost întrebat despre atitudinea vizavi declarația Parlamentului privind caracterul captiv al statului, despre implicarea anterioară a Serviciului de Informații și Securitate în acest proces, despre prezența trupelor ruse pe teritoriul R. Moldova”, a enumerat Oazu Nantoi, precizând că au fost și alte întrebări care nu pot fi anunțate publicului.

Alexandru Esaulenco a fost până acum director adjunct la Serviciul de Informații și Securitate. Fostul șef al instituției, Vasile Botnari a fost demis pe 8 iunie la prima ședință a Parlamentului organizată de majoritatea parlamentară formată de Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor.

Amintim că deputații au modificat recent legislația și i-au oferit dreptul șefului statului Igor Dodon de a înainta candidatul pentru funcția de director al SIS. 

Pe de altă parte, mai mulți experți consideră că ar trebui să fie organizat un concurs pentru desemnarea unui candidat la această funcție.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter