main logo
1035

O nouă ședință eșuată în dosarul Șor. Precizările Curții de Apel

O nouă ședință de judecată în dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, programată pentru marți, 13 aprilie, a eșuat. Curtea de Apel Cahul precizează că ședința a fost amânată dat fiind faptul că au lipsit apărătorii inculpatului.

O nouă ședință eșuată în dosarul Șor. Precizările Curții de ApelFoto: ipn.md

Totodată, Partidul politic Șor precizează că avocații lui Ilan Șor au chemat poliția la instanța de apel, întrucât „fărădelegile se țin lanț în dosarul fabricat pe numele liderului partidului”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Curtea de Apel Cahul menționează pe pagina sa web că, dat fiind faptul că lipsesc apărătorii inculpatului, este imposibil de a continua examinarea cauzei. În aceste condiții, s-a dispus amânarea ședinței de judecată pentru data de 15 aprilie, ora 09.00.

Și PP Șor a venit cu o reacție, precizând că avocații au cerut intervenția poliției deoarece Curtea nu a ținut cont de normele dictate de autorități, în contextul stării de urgență. De asemenea, potrivit formațiunii, instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților.

„Ședința de judecată s-a desfășurat cu abateri chiar de la începutul acesteia, iar avocații au atenționat asupra încălcării normelor sanitare și a normelor stabilite în condițiile stării de urgență. Apărarea a cerut recuzarea unui judecător, dar cererea le-a fost respinsă. Însă, atunci când au solicitat informații despre modul în care a fost repartizată cererea, s-a adeverit că nu exista nici măcar fișa de repartizare, ceea ce sugerează faptul că acesta nu a fost repartizată în mod aleatoriu, dar a fost transmisă unui judecător anume”, precizează comunicatul de presă emis de PP Șor. Aceeași sursă menționează că, în cadrul aceleiași ședințe, instanța a respins și solicitarea avocaților privind ridicarea excepției de neconstituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală, ceea ce, potrivit formațiunii, reprezintă „o fărădelege fără precedent”.

Încă în iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spațiul public, organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării