main logo
701

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Vlad Filat

La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, are loc o nouă ședință de judecată în dosarul de spălare de bani deschis pe numele fostului premier Vlad Filat.

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Vlad Filat

După ce ședința programată pentru 20 februarie nu a avut loc, pe motiv că unul din avocații lui Vlad Filat nu s-a putut prezenta în instanță, aceasta a fost amânată, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Instanța a admis cererea avocaților lui Vladimir Filat și a remis dosarul la Curtea Constituțională. Procesul a fost suspendat până la o hotărâre a Curții Constituționale.

Avocații lui Vladimir Filat au cerut să fie îndepărtată escorta din sala de judecată. Instanța a respins demersul, precizând că s-a expus în ședințele anterioare. 

În cadrul ședinței preliminare, care a avut loc pe 6 februarie, avocații fostului premier au solicitat ca instanța de judecată să excludă mai multe probe din dosar, care, afirmă ei, ar fi fost obținute prin încălcarea legii.

Apărătorii au contestat inclusiv rechizitoriul întocmit de procurori, dar au depus și o cerere prin care au cerut ca procesul penal să fie încetat. 

Totodată, în cadrul ședinței din 6 februarie, avocații lui Filat au invocat faptul că urmărirea penală a fost efectuată de un procuror, dar rechizitoriul a fost trimis în judecată de alt procuror, iar acest fapt ar fi contrar Codului de Procedură Penală.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării