792
0
O nouă ședință de judecată în dosarul lui Grigorciuc. Usatîi, prezent la Judecătorie
792
0

Mandatul de arest pe numele lui Pavel Grigorciuc, care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu într-un local din centrul capitalei, ar putea fi prelungit pentru încă 30 de zile.

O nouă ședință de judecată are loc astăzi, 17 iunie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde în aceste clipe se examinează demersul procurorilor referitor la prelungirea arestului preventiv.

La ședința de judecată este prezent și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care recent a revenit în Republica Moldova.

Unimedia amintește că dosarul de învinuire a lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată la începutul lunii mai curent. Pavel Grigorciuc riscă amendă sau până la 5 ani închisoare pentru huliganism, săvârşit în stare de recidivă. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

La data de 23 martie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile pentru activistul Pavel Grigorciuc.

De menționat că ședințele de judecată se desfășoară cu ușile închise.

Amintim că deputatul Sergiu Sârbu a fost internat în spital la data de 21 martie cu contuzie cerebrală, după ce Pavel Grigorciuc l-ar fi bătut.

În reacție, activistul susține că a recurs la acest gest după ce democratul l-a insultat.

În comunicatul procuraturii se mai spune că inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. Astfel, în primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă penală după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.

O altă condamnare pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, inculpatul, împreună cu alte şase persoane au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.

De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instanțele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de făptaş până în prezent.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter