1 106
0
O nouă ședință de judecată în al doilea dosar în care este vizat Vlad Filat, amânată
1 106
0

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au respins solicitarea avocaților lui Vlad Filat de a trimite o cerere la Curtea Constituțională.

După ce magistrații au respins cererea, apărătorii ne-au spus că vor contesta decizia la Curtea de Apel. Iar pentru că unul dintre avocați lipsea, ședința a fost amânată pentru joi, transmite Știri.md cu referire la protv.md

După ce la ședința de data trecută presa nu au putut filma nici la deschidere, nici la pronunțare, astăzi magistrații le-au spus mascaților să ne dea cinci minute pentru a vorbi cu Vlad Filat. Aceștia, însă, ne-au obligat să ieșim din sala de judecată. 

Deși au zis că ne vor chema ulterior, nu s-a întâmplat acest lucru. Vlad Filat a fost imediat urcat în mașină și escortat la penitenciar. Responsabilii de la administrația penitenciarelor ne-au spus că fostul premier nu ar vrea să discute cu jurnaliștii. Avocații lui Filat, însa, neagă acest lucru.

Dosarul în care Vlad Filat este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari a ajuns în judecată acum câteva luni. Fostul premier se află deja de peste 3 ani în detenție, fiind condamnat la 9 ani de pușcărie pentru trafic de influență și corupere pasivă. 

Ilan Șor, cel care l-a denunțat, recunoscând că i-a dat mită 250 de milioane de dolari, de asemenea a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare. El, însă, se va afla în libertate până se va pronunța Curtea de Apel Cahul, acolo unde ședințele se tot amână.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter