2 septembrie, 20:57
383
0
O nouă ședință cu ușile deschise în dosarul lui Ilan Șor, amânată
2 septembrie, 20:57
383
0

O nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor, desfășurată cu ușile deschise a fost amânată.

Avocații lui Ilan Șor au înaintat mai multe demersuri ce țin de materialele financiare contabile care au fost ridicate, conform ordonanței procurorului Adriana Bețișor, în 2015, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

Ei spun că prin aceste acte, ascunse de Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție, ar fi posibil de demonstrat că politicianul a întors creditul accesat de la Banca de Economii.

În final, ședința a fost amânată pentru data de 7 septembrie.

Avocații liderului Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, au înaintat în cadrul ședinței de judecată câteva demersuri prin care au cerut prezentarea mai multor acte de la procuratură și CNA.

Aureliu Colenco, avocat: „Solicităm obligarea Centrului Național Anticorupție de a prezenta în instanța de judecată raportul de expertiză, alte acte adoptate în legătură cu executarea ordonanței procurorului PA, Adriana Bețișor din 10.06.2015 prin care s-a dispus efectuarea expertizei financiar-economice în comisie.

Obligarea CNA de a
prezenta în instanța de judecată toate materiale care i-au fost transmise în vederea executării ordonanței procurorului”.

Totodată, aceștia au solicitat ca Centrului Naţional de Expertize Judiciar să prezinte în instanța de judecată raportul de expertiză și alte acte adoptate în legătură cu executarea încheierii judecătoriei Buiucani, prin care a fost dispusă expertiza financiar-contabilă.

Și procurorul pe caz a înaintat câteva demersuri.

Acesta a solicitat audierea unor persoane implicate în dosar.

Irina Gherleanu, procuror: „Cu privire la probele suplimentare, onorată instanță, solicit instanța de judecată să fie anexate actele respective și luarea în considerație a demersului raportat acuzării cu referire la darea citirii declarației a martorului Dohotaru Martei dat atât în urmărire penală, cât și în instanța de judecată”.

După o pauza de doua ore și o ora de deliberari, judecătorii au respins unele dintre solicitările înaintate de avocați și procurori.

Vitalie Movilă, judecător: „Se respinge cererea în partea solicitării obligării CNA de a prezenta raportului de expertiză și actele adoptate la ordonanța procurorului Bețișor din 10 iunie 2015”.

Contacta de noi, șefa serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a declarat că Procuratura Anticorupție respinge acuzațiile precum că ar fi ascuns unele materialele financiare contabile, iar ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu.

Amintim că anterior, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat că este gata să se prezinte personal în instanță, dacă va fi asigurat caracterul public al ședințelor și va fi anulat mandatul ilegal de arest pe numele său.

De asemenea, deputatul a declarat că a semnalat mai multe abuzuri și încălcări la examinarea dosarului, care s-ar fi întețit în ultima perioadă.

Printre acestea s-ar numără organizarea ședinței de judecată în zi liberă sau pe timpul stării de urgență, dar și presiuni exercitate asupra instanței de persoane din anturajul lui Igor Dodon.

Acuzațiile au fost respinse anterior de judecători, iar Președinția a menționat că nu comentează declarațiile politicienilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter