main logo
12318

O nouă plecare din PDM: 4 deputați pleacă din fracțiunea parlamentară

Alți 4 deputați de la PDM pleacă din fracțiunea parlamentară.

Cine sunt cei 4 deputați care anunță că pleacă din fracțiunea PDMFoto: știri.md

Despre 2 dintre ei a anunțat pe canalul său de Telegram Dumitru Ciorici, care a publicat și 2 declarații în acest sens, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, este vorba despre deputatul Oleg Sîrbu, care părăsește majoritatea parlamentară și fracțiunea Partidului Democrat din Moldova.

Deocamdată, nu este clar dacă deputatul se va alătura sau nu grupului Pro Moldova, așa cum au făcut-o alți colegi de-ai săi.

A doua persoană care pleacă este deputata Elena Bacalu. Aceasta, însă, declară că se alătură grupului Pro Moldova.

Declarațiile au fost expediate Parlamentul în această dimineață, 8 mai.

Ulterior și deputata Violeta Ivanov a venit cu un anunț pe pagina sa de facebook, în care anunță că împreună cu colegul ei Vladimir Vitiuc părăsesc Partidul Democrat și se alătură grupului Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

"Dragi prieteni,

În urma discuțiilor, care au avut loc la ultima ședință a fracțiunii PD, am înțeles definitiv că nu mai suntem o echipă, capabilă să facem față provocărilor de ultima oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice!

Astăzi, împreună cu colegul Vladimir Vitiuc, am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională.

Nu mai avem timp de ezitări. Trebuie să acționăm prompt și urgent.

Astfel, în vederea realizării în comun al dezideratului menționat supra, deputații în Parlament, Vitiuc Vladimir și Ivanov Violeta, declarăm despre retragerea din majoritatea parlamentară, din fracțiunea parlamentară a PDM și din Partidul Democrat din Moldova!

În acest sens acceptăm să aderăm la acest bloc unit al opoziției parlamentare", a scris Ivanov.

Menționăm că, recent, și deputata Ruxanda Glavan a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament și se alătură grupului Pro Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării