main logo
913

O misiune de securitate civilă a UE va fi trimisă în Moldova

O misiune de securitate civilă a Uniunii Europene va fi trimisă în Moldova. Subiectul a fost discutat în cadrul reuniunii Consiliului miniştrilor de Externe ai UE, care a avut loc ieri la Bruxelles.

O misiune de securitate civilă a UE va fi trimisă în Moldova

Iniţiativa de a discuta problemele de securitate ale Moldovei şi Georgiei în legătură cu ameninţările împotriva acestora din partea Rusiei i-a aparţinut ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

În discursul său, el a mai cerut sprijin pentru eforturile Chişinăului de integrare în Uniunea Europeană.

"Trebuie să sprijinim în continuare procesul de reformă pentru aderarea ţării la Europa. Trebuie să ne continuăm eforturile pentru a crea o misiune de securitate civilă în Republica Moldova. De asemenea, trebuie să continuăm eforturile pentru crearea unui regim de sancţiuni împotriva acţiunilor destabilizatoare pe care le-am propus la anteriorul Consiliu pentru Afaceri Externe", a spus Aurescu.

El a fost susţinut de alţi miniştri, care au cerut conducerii Uniunii Europene să impună sancţiuni împotriva oligarhilor implicaţi în încercările de destabilizare din Moldova şi Georgia.

"Aceste două ţări se confruntă cu tentative de destabilizare care necesită cea mai mare vigilenţă din partea noastră şi ar fi justificat să începem să examinăm posibilitatea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili pentru aceste încercări", a declarat ministrul francez de Externe, Catherine Colonna.

"Uniunea Europeană este responsabilă pentru tragerea la răspundere şi crearea unui nou mecanism de sancţiuni împotriva agenţilor ruşi, împotriva acelor oligarhi din Moldova care pregătesc o lovitură de stat", a spus ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării