main logo
4292

O judecătoare din cadrul CA Chișinău și-a depus cererea de demisie

O judecătoare a Curții de Apel (CA) Chișinău, Elena Cojocari, intenționează să demisioneze. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să examineze cererea de demisie depusă de magistrată la ședința de marți, 9 aprilie curent, începând cu ora 09:30.

O judecătoare din cadrul CA Chișinău și-a depus cererea de demisieFoto: Știri.md/Arhivă

Elena Cojocari este judecătoare din 2007, în perioada 1999-2007 fiind avocată. Pe parcursul carierei sale, Cojocari a activat la Judecătoria Buiucani. În octombrie 2012 a fost numită în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă, decretul fiind semnat de președintele Nicolae Timofti. Ulterior, prin decretul președintelui Republicii Moldova nr. 1370-VIII din 11 decembrie 2019, a fost numită în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Numele magistratei Cojocari apare într-o investigație pe anticoruptie.md. Judecătoarea ar fi semnat, în iulie 2014, un contract de investiții pentru procurarea unui apartament de 66,7 metri pătraţi. În iulie 2017, apartamentul a fost înregistrat la Cadastru pe numele magistratei, iar în decembrie acesta a fost vândut cu 409 mii de lei. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru 2017, Elena Cojocari nu deţine o altă locuinţă.

Tot aceasta deține, din 2020, un Hyundai Santa Fe nou. Magistrata a indicat, în declarația de avere și interese personale, că automobilul i-ar fi fost oferit de o rudă.

Elena Cojocari a făcut parte și din completul de judecători de la Judecătoria Chişinău, care a pus în aplicare în aprilie 2017 una din cele mai răsunătoare condamnări - cea a lui Veaceslav Platon.

Comisia Vetting este formată din șase membri: trei internaționali, Scott Bales, Maria Giuliana Civinini (recent care a anunțat că intenționează să demisioneze) și Lavly Perling, și trei naționali - Andrei Bivol, Iurie Gațcan, Lilian Enciu.

Vetting-ul la Curtea de Apel Chișinău va avea loc în luna aprilie, au anunțat anterior responsabilii Comisiei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării