main logo
1878

O delegație din Transnistria a plecat la Moscova să se plângă pe Moldova

O delegație din regiunea transnistreană, condusă de președintele așa-zisului Soviet Suprem din stânga Nisturlui, Alexandr Korșunov, s-a întâlnit la Moscova cu președintele partidului „Rusia Corectă - pentru Adevăr”, șeful fracțiunii de partid din Duma de Stat a Federației Ruse, Serghei Mironov.

O delegație din Transnistria a plecat la Moscova să se plângă pe Moldova

În cadrul întrevederii, partea rusă i-a numit „frați” pe transnistreni și i-au asigurat de ajutor, transmite Știri.md, cu referire la presa din stânga Nistrului. 

„Înțelegem că este o perioadă dificilă pentru frații noștri din Transnistria. Încercăm și vom încerca să ajutăm cât mai mult posibil”, a spus Serghei Mironov.

Alexandr Korșunov a mulțumit politicianului și s-a plâns rușilor pe procesul de negocieri cu Moldova. El a afirmat că acesta este acum înghețat. Mai mult, Korșunov a spus că „curatorii occidentali își întăresc prezența în Republica Moldova”.

„Formatul 5+2 este blocat. În plus, Republica Moldova a încetat să respecte orice acorduri, chiar de bază: privind libertatea activității economice a Pridnestroviei, libera circulație a cetățenilor, implementarea normelor constituționale etc.”, a mai spus Alexandr Korșunov.

O altă problemă pe care s-a plâns delegația separatistă a fost limitarea, de la 1 noiembrie, a aprovizionării cu gaze în Transnistria. 

Partea rusă a dat asigurări că, pentru a ajuta la rezolvarea problemelor regiunii transnistrene, va face apeluri adecvate Președintelui Federației Ruse și Președintelui Guvernului rus.

Delegația din stânga Nistrului s-a întâlnit și cu liderii și membrii Comitetului Consiliului Federației pentru Apărare și Securitate. Discuțiile s-au axat pe securitatea și stabilitatea în regiune, dar și reglementarea situației din jurul regiunii transnistrene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării