main logo
484

O delegație a Comisiei de la Veneția a efectuat o vizită în R. Moldova

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, vineri, 20 septembrie, cu un grup de experți raportori ai Comisiei de la Veneția, condus de Simona Granata-Menghini, Secretarul-adjunct al Comisiei.

O delegație a Comisiei de la Veneția a efectuat o vizită în R. MoldovaFoto: parlament.md

De asemenea, la întrevedere au participat președintele și vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Sergiu Litvinenco și Vasile Bolea, transmite Știri.md.

Oficialii au discutat acțiunile întreprinse de majoritatea parlamentară în procesul de reformare a justiției, consolidare a sistemului judiciar, combatere a corupției. 

Președintele Parlamentului a subliniat importanța asistenței și expertizei Comisiei de la Veneția în implementarea reformei justiției și a procuraturii. 

Totodată, Grecianîi a menționat că reforma trebuie să fie realizată exclusiv în interesul cetățenilor, iar efectele acesteia să aibă caracter durabil.

La rândul său, Simona Granata-Menghini a declarat că Comisia de la Veneția este întotdeauna gata să apere constituționalitatea și statul de drept și să ofere Republicii Moldova susținerea necesară în acest sens.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării