main logo
536

O declarație privind negocierile de aderare la UE, adoptată la Bruxelles

Zi importantă pentru viitorul european al Republicii Moldova. Întrunit la Bruxelles, Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova a adoptat o declarație în care solicită începerea negocierilor de aderare cât mai curând posibil.

O declarație privind negocierile de aderare la UE, adoptată la Bruxelles

Potrivit unui comunicat de presă, acest lucru ar trebui să se întâmple după îndeplinirea, până la sfârșitul acestui an, a celor nouă recomandări transmise Chișinăului de către Comisia Europeană, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

De asemenea, membrii Comitetului solicită instituirea unui regim special de sancțiuni față de persoanele care doresc destabilizarea situației din Republica Moldova.

În documentul adoptat în unanimitate de membrii Comitetul Parlamentar de Asociere se mai solicită liberalizarea totală a comerțului, integrarea rapidă a țării noastre în Piața Unică Europeană și creșterea sprijinului financiar din partea UE.

Declarația a fost adoptată la cea de-a 13-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere care a avut loc în Parlamentul European și care a reunit membri ai Parlamentului European, ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene și Serviciului European de Acțiune Externă.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării