main logo
1314

O candidată la șefia CNA critică lipsa de transparență a concursului

Cristina Țărnă, fostă adjunctă a directorului Centrului Național Anticorupție (CNA), acuză organizatorii concursului pentru fotoliul de șef al CNA de „lipsă de transparență”.

O candidată la șefia CNA critică lipsa de transparență a concursuluiFoto: Zdg.md

Aceasta spune că numele și dosarele de participare ale celor zece candidați nu au fost făcute publice odată cu expirarea termenului-limită pentru înscrierea în competiție și că perioada de depunere a dosarelor a fost prelungită, fără a exista un „argument plauzibil”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Cristina Țărnă, care se numără printre candidații la șefia CNA, susține că se aștepta să vadă un „alt fel de concurs decât toate celalalte criticate”.

„Mă gândesc că fie trebuie să se înscrie persoane noi, fie la unele dintre persoane le permit să-și revadă documentele pe care le-au depus inițial, pentru că probabil nu sunt la fel de bune ca ale altor candidați. (…) Dacă le publică, toată lumea poate să le compare și să-și facă propria concluzie referitor la nivelul de pregătire și competența candidaților înscriși. În cazul în care se prelungește fără un argument plauzibil și se mai dă timp ca să se scrie aceste concepte de dezvoltare instituțională, ce să înțeleg? Fie o să se înscrie persoane noi, care o să fie persoane negociate, fie cineva dintre persoanele deja înscrise o să aibă posibilitatea să-și scrie documentele având acces la documentele celorlalți candidați”, explică Cristina Țărnă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării