main logo
543

O candidată la funcția de judecător constituțional anunță că se retrage

Angela Istrate, unul dintre candidații la funcția de judecător constituțional în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), și-a anunțat cu puțin timp în urmă retragerea din concurs.

O candidată la funcția de judecător constituțional anunță că se retrage

„Nu doresc sa particip la un concurs mimat, un concurs în care din timp sunt partajate funcțiile, selecția având în exclusivitate un substrat politic, evitând cele trei criterii anunțate profesionalism, integritate și meritocrație”, și-a motivat decizia jurista.

„Chiar și în cazul dacă eram acceptată, nu aș fi putut face parte, dintr-un complet în care sunt persoane, care au contribuit la facilitarea jaful miliardului și care au activat în fosta guvernare.  Transparența și profesionalismul sunt foarte bine camuflate în toate concursurile organizate de guvernare, pentru care fapt consider că, la funcția de judecător al Curții Constituționale urmează a fi efectuată evaluarea de către comisii speciale apolitice, create de către organele abilitate, formate din reprezentanți al Academiei de Științe, de lectori universitari al Catedrei de drept Constituțional, de reprezentanți din societatea civilă și organizațiile non guvernamentale, care se ocupă de protecția drepturilor omului. Îndemn ceilalți candidați, cu demnitate să refuze de a particip la o camuflare a procesului democratic și a unei transparențe decizionale”, a comentat Angela Istrate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

În total, la concursul de selectare a doi judecători constituționali organizat de CSM s-au înregistrat 17 candidați. Rezultatele ar urma să fie anunțate astăzi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării