main logo
4414

O altă perspectivă despre umilirea mamei lui Dodon: Ce spune Chirtoacă

Fostul primar general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a venit cu o reacție după ce la data de 10 august, mama lui Igor Dodon a fost huiduită la intrarea în sala de audiență.

O altă perspectivă despre umilirea mamei lui Dodon: Ce spune ChirtoacăFoto: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Chirtoacă menționează că incidentul cu mama lui Igor Dodon este organizat pentru a-l victimiza pe Dodon și pentru a-l renaște politic, transmite Știri.md.

"Dodon trebuie anchetat pentru toate hoțiile făcute începând cu 2005 încoace, de când Plahotniuc i l-a prezentat lui Voronin, l-au plasat împreună la Ministerul Economiei, după care au urmat privatizări pe bani de nimic în folosul lui Plahotniuc.

Doar și Igor Grosu a spus Voronin este tatăl mafiei. Cum rămâne cu această declarație a celui de-al doilea om în stat?

Din păcate asemenea acuzații nu sunt înaintate, în schimb mama sa este târâtă prin procuraturi. Cu ce scop? Pentru a-l victimiza pe Dodon și pentru a-l renaște politic, cu susținerea, pe față și cu bani a Rusiei, pe fonul creșterii enorme a inflației, a prețurilor, a tarifelor, pe fonul embargoului la fructe?! Este posibil ne pregătească și o provocare la toamna, -l scoată din arest prin proteste, iar după pună de vreo lovitură de stat etc.

Dar poate acești procurori lucrează și pentru Plahotniuc? Dodon a fost arestat de ziua Maiei Sandu, atenție, fără ea știe. Asemenea “cadouri” făcea numai Plahotniuc. Tot el l-a făcut acum, pe 24 mai? Doar cineva a decis reținerea aibă loc în acea zi. Cine este această persoană?

Tot această persoană îl ajută fie victima cu ajutorul mamei, pentru Maria Olari nu apare nicăieri întâmplător, ci este trimisă facă circ șijustițietelevizată de anumite structuri de stat care o au la mâna cu ilegalitățile de la spălătoria auto și ce mai are pe acolo, de la Ciocana", a mențion Dorin Chirtoacă.

Totodată, Dorin Chirtoacă a lansat câteva întrebări:

"Același circ are loc și cu “scurgerea” de informații și probe - foto, video și bunuri găsite la percheziții. Procurorii le dau la presă și după aceea se fac plouă și tot ei spun vor investiga cine a făcut scurgerea. 

Toate acestea au loc de ani de zile.

Procurorii au nevoie de probe materiale, nu de declarațiile mamei, dar probabil îi interesează facă circ, altă explicație logică nu există.

Am avertizat-o pe președinta Sandu nu va ajunge la bine cu procurorii lui Plahotniuc și, mai ales cu numirea lui Robu (detalii vor urma), dar nu a vrut audă.

Alte câteva întrebări de logică:

1. Pentru ce este chemată mama lui Dodon la procuratura dacă Legea, Codul de Procedura Penală spune la art. 90 nicio persoană nu poate fi silită facă declarații împotriva unei rude? Crede cineva mama va face declarații inpotriva fiului? O mama se duce de vie în mormânt, ia tot ce poate asupra sa, dar își va apara copiii, fiul sau fiiica, chiar de ar fi ei cei mai mari criminali. 

2. De de nu este citat Voronin la procuratură? Dar Greceanîi? Doar Voronin este cel care i-a “născut” politic și mafiot pe Plahotniuc și pe Dodon. Mama lui Dodon este mai relevanță decât Voronin pentru a ne lămuri cu fărădelegile făcute de Dodon? Numai episodul 7 aprilie 2009, cu vărsare de sânge nevinovat, al lui Valeriu Boboc și al altor tineri, cât face în palmaresul lor. Dar toate privatizările?

3. Maia Sandu și PAS înțeleg răspunderea politică și morală pentru ceea ce fac procurorii și judecătorii le aparține și nu pot avea nicio scuză pentru dețin toată puterea în stat?", a comentat Chirtoacă.

Amintim că Procuratura Anticorupție a menționat într-un comunicat remis presei că "nicio persoană citată nu trebuie să fie supusă la așa un tratament".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării