main logo
2394

Numele jurnaliștilor din Moldova filați în perioada guvernării PDM

Mai mulți jurnaliști care muncesc în redacțiile din știri și dezbateri ar fi fost interceptați și filați în perioada de guvernare a Partidului Democrat.

Numele jurnaliștilor din Moldova filați în perioada guvernării PDMFoto: ziare.com

Declarația a fost făcută de președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Deputatul a prezentat și documente care ar adeveri acest fapt, transmite Știri.md cu referire la Agora

„Și presa a fost în vizorul lor. Sunt și jurnaliști: Durbală, Cheianu, Vasile Năstase, Val Butnaru, Natalia Morari, Mariana Rață, Angela Gonța, Ion Terguța, Jardan Aurica, Tudor Darie, Preașcă Ion, Ursu Valentina” , a declarat Moțpan.

Deocamdată niciunul dintre reprezentanții media nu a comentat situația. 

AGORA va reveni cu un material mai amplu la acest subiect.

În luna septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei dosare penale pe cazul interceptării ilegale a mai multor politicieni, reprezentanți ai societăţii civile și jurnalişti. Aceste măsuri speciale ilegale au fost admise în dosarele penale instrumentate, în perioada anilor 2017-2019, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), sub suspiciunea organizării şi conducerii unor dezordini în masă.

Amintim că, în iunie 2019, RISE Moldova a publicat o investigație care demaschează o întreagă operațiune de interceptare și filare a opozanților guvernării democrate, care s-a desfășurat în ultimii ani.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării