main logo
11752

Novac: PAS și-ar dori să transforme Procuratura în bâtă politică

După ce deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a dat de înțeles că membrii formațiunii ar aștepta demisia Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, deputatul socialist, Grigore Novac, a venit cu o reacție.

Novac: PAS și-ar dori să transforme Procuratura în bâtă politicăFoto: ipn.md

Reprezentanții BECS, a doua fracțiune ca mărime în viitorul Parlament, califică sugestiile drept o „obrăznicie totală”, transmite Știri.md.

Contactat de Agora, socialistul Grigore Novac a spus că PAS și-ar dori să transforme Procuratura în „bâtă politică”.

„Clar lucru că își doresc înlăturarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, pentru că vor un procuror controlat politic de ei personal. Stoianoglo a trecut prin concurs, prin comisia juridică, așa cum prevede legea, așa cum e firesc să fie. (...)

Înlăturarea lui e doar o încercare de a supune Procuratura Generală exclusiv Partidului Acțiune și Solidaritate. Ei încearcă să îngenuncheze și Procuratura, au început în sistemul de justiție să facă asemenea lucruri, la CSM. Nici Plahotniuc nu și-a permis să fie atât de obraznic la acest capitol”, a declarat pentru Agora Grigore Novac.

Știri.md amintește că Dumitru Alaiba a dat de înțeles că membrii formațiunii ar aștepta demisia Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării