main logo
2158

Noul șef al SPPS, numit în funcție de președintele Igor Dodon

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) are un nou șef după ce Igor Dodon a semnat decretul de numirea în funcție a colonelului Iaroslav Martin.

Noul șef al SPPS, numit în funcție de președintele Igor DodonFoto: fb.com/IgorDodon

Noul șef al SPPS a fost prezentat angajaților instituției în cadrul unei prestații care a avut loc astăzi, 25 iunie, transmite Știri.md.

„Astăzi am semnat Decretul privind numirea în funcție a conducătorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a colonelului Iaroslav Martin, după care în cadrul unei ceremonii oficiale, l-am prezentat efectivului SPPS.

Menționez că Serviciul de Protecție și Pază de Stat a revenit în subordinea Președintelui Republicii Moldova, prin decizia recentă a Parlamentului.

Domnul Iaroslav Martin are o experiență de peste 20 de ani în organele de forță, inclusiv în SPPS, și a ajuns la gradul de colonel. Sunt ferm convins că noul conducător, fiind un profesionist, va face față în funcția lui responsabilă.

I-am adresat sincere felicitări dorindu-i succes în activitatea pe care o va desfășura începînd de astăzi. Totodată, le-am mulțumit ofițerilor SPPS pentru profesionalismul, curajul și devotamentul de care dau dovadă în asigurarea la cel mai înalt nivel a protecției demnitarilor din țară și a celor străini.

Mi-am exprimat convingerea că Serviciului de Protecție și Pază de Stat va deveni o instituție modernă, profesionistă, iar la baza activității va sta respectarea cu strictețe a legislației.

De asemenea, am menționat că Președintele va acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea cu succes a sarcinilor specifice și asigurarea unui înalt nivel al măsurilor de protecție și pază.” a conchis Dodon.

Iaroslav Martin a fost decorat în 2009 de către ex-președintele Vladimir Voronin cu oridul „Credință Patriei”, clasa III, pentru „merite în domeniul asigurării securității statului, îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu și înalt profesionalism”.

Numirea noului șef al SPPS vine la puțin timp după ce deputații au reexaminat legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, iar instituția a revenit în subordinea președintelui R. Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării