24 iul, 2019 17:13
318
0
Noul președinte al Parlamentului European va veni în curând la Chișinău
24 iul, 2019 17:13
318
0

Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, va veni în curând la Chișinău. Invitația a fost lansată astăzi de prim-ministra Maia Sandu la finalul întrevederii pe care a avuto șefa executivului cu oficialul european la Bruxelles, Belgia.

Foto: gov.md

În cadrul discuției, premierul Maia Sandu a subliniat prioritățile actualului Guvern: promovarea oamenilor onești în funcțiile-cheie din sistemul executiv, lupta împotriva corupției, reformarea sistemului de drept, dar și investigarea fraudei bancare, asigurarea independenței justiției și mass-mediei, care să garanteze consolidarea Republicii Moldova drept un stat democratic și un partener de încredere, transmite Știri.md. 

Maia Sandu a menționat că aceste obiective vor reconstrui încrederea cetățenilor în R. Moldova și vor stimula cooperarea dintre Moldova și UE. 

De asemenea, prim-ministrul a accentuat necesitatea revenirii la sistemul electoral proporțional și organizarea unor alegeri locale libere și corecte în toamnă. 

„Schimbările pe care le-am inițiat trebuie să asigure crearea unor instituții democratice în Republica Moldova, așa încât acest proces să fie ireversibil, precum și ridicarea nivelului de trai al tuturor cetățenilor noștri și asigurarea condițiilor necesare pentru ca cetățenii din diasporă să-și dorească să vină acasă”, a spus Sandu.

Totodată, prim-ministrul l-a felicitat pe David-Maria Sassoli cu ocazia învestirii în funcția de președinte al Parlamentului European.

La rândul său, președintele Parlamentului European a confirmat sprijinul UE pentru ca Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată.

La finalul întrunirii, premierul a lansat o invitație la Chișinău către președintele Parlamentului European, pe care David-Maria Sassoli a acceptat-o, spunând că va vizita Republica Moldova în curând.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter