main logo
1310

Noul ministru Georgeta Mincu: Vom face viața la sate mult mai ușoară

Prim-ministru Maia Sandu a prezentat-o astăzi pe noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, angajaților ministerului și subdiviziunilor instituției.

Noul ministru Georgeta Mincu: Vom face viața la sate mult mai ușoarăFoto: unimedia.md

În discursul său, Maia Sandu a pus accent pe faptul că fermierii din Republica Moldova trebuie să fie competitivi și să se orienteze spre piețele externe, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Putem să creștem și să ne dezvoltăm dacă devenim competitiv pe piața regională, pe piața internațională. Trebuie să ne propunem să folosim și mai bine oportunitățile pe care ni le oferă Acordul de liber schimb. Ne propunem să creăm oportunități de export și pentru alte țări ca să extindem și să diversificăm piețele”, a declarat Maia Sandu.

„Împreună trebuie să eficientizăm toate procesele, în special procesele administrative și cele de afaceri, să ușurăm viața antreprenorilor și a celor care protejează mediul înconjurător, să facem viața la sate mult mai ușoară și cu mai multe servicii. Avem o legislație bună, însă implementarea ei lasă de dorit. 

Trebuie să aducem Republica Moldova pe piața UE cu mai multe produse de origine animală, nu doar mierea de albine, să promovăm și să dezvoltăm o agricultură conservativă și ecologică și să punem accent pe soluții optime și lucrative pentru protecția mediului înconjurător, apei și a solului”, a declarat noul ministru din cadrul MADRM.

Georgeta Mincu a studiat relațiile economice internaționale în România și a absolvit un master în Studii de Dezvoltare în Irlanda la Școala de Politică și Relații Internaționale a University College Dublin.

A activat în calitate de expertă și consultată la Guvernul Republicii Moldova, precum și în organizații internaționale precum Banca Mondială, Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare, Organizația Internațională pentru Migrație, Fondul Monetar Internațional și altele.

În prezent, experta conduce un centru de dezvoltare și management, și oferă servicii de consultanță sectorului de afaceri și organizațiilor de dezvoltare, precum UNDP, WB, LED, Winrock Moldova, privind reformele politicii economice legate de comerț, migrație, dezvoltare și educație antreprenorială.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării