main logo
1603

Noul ambasador al SUA a vizitat pentru prima dată Tiraspolul

Noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a vizitat miercuri pentru prima dată Tiraspolul, unde s-a întâlnit cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

Noul ambasador al SUA a vizitat pentru prima dată TiraspolulFoto: novostipmr.com

Potrivit Infotag, care citează serviciul de presă al liderului de la Tiraspol, diplomatul a remarcat că Statele Unite, participând la lucrările formatului "5+2" în calitate de observator, "sunt interesate de continuarea dialogului paşnic între părţile din conflictul transnistrean", transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, Krasnoselski i-a vorbit interlocutorului său despre "precondiţiile istorice şi politice ale conflictului, precum şi despre stagnarea continuă a dialogului", învinuind de aceasta partea moldovenească.

"În prezent, situaţia a fost agravată de presiunea economică politizată de la Chişinău, care a trecut de la restricţii bancare şi financiare la blocarea directă a activităţii unor întreprinderi specifice, în special, uzina metalurgică din Râbniţa, care este unul dintre principalii furnizori de produse de profil pe piaţa mondială", a spus Krasnoselski.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării