505
0
Noua ministră a Educației: E dreptul nostru să vrem o viață mai bună
505
0

Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministrul Educației, Culturii și Cercetării în Guvernul condus de Maia Sandu îndeamnă angajații din domeniu să fie curajoși.

Foto: acum.md

Potrivit ei, reprezentanții comunității academice de la Universitatea Tehnică a Moldovei, sunt un exemplu deverticalitate și curaj, transmite Știri.md.

"Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de curaj. Curajul de a ne opune unui regim oligarhic, unui regim corupt, care a pătruns, ca o caracatiță, în toate organele vitale ale Republicii Moldova. Republica Moldova are un Parlament legitim, ales de cetățeni. Republica Moldova are un Guvern legitim, votat de Parlament. E dreptul nostru să vrem o viață mai bună, lipsită de corupție, de intimidări, de poliție politică. Toate acestea nu trebuie să-și afle locul în societatea noastră. Iar oamenii din educație și cercetare, oamenii de artă, cultură, liderii de tineret, promotorii sportului sunt cei care pot fi un exemplu. Nu fiți indiferenți", a declarat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Noua ministră e de părerea că momentul hotărâtor e ACUM: "Haideți împreună să scoatem educația, cultura, sportul de sub influența politicului. În calitatea mea de Ministru, afirm, mă angajez și promit astăzi că singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii și a profesionalismului. Aceasta este singura politică ce ne poate ajuta să avem o educație de calitate, o artă și cultură liberă, neîngenunchiată, o cercetare științifică pentru dezvoltarea economiei și societății, nu pentru bifă și doctorate, un sport onest ca mod de viață și, nu în ultimul rând, ne poate ajuta să avem tineri implicați, activi, curajoși – adevărați oameni de caracter care să poată ajuta această țară. Dragi colegi, vă îndemn să fiți curajoși, să veniți alături de noi, pentru ca împreună, să facem marea schimbare", a conchis Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Citește și
article image
Primele 100 de zile ale noii guvernări. Experți: Populism...
0
397
article image
Ministru de la Tiraspol, filmat la Aeroport. Năstase:...
20
7480
article image
Amber Rudd, demisie din cauza planului pentru Brexit
0
188
article image
Năstase a semnat un acord cu primarul interimar de Chișinău
0
317