main logo
2604

Notarul lui Plahotniuc, Olga Bondarciuc, a rămas fără licență

Olga Bondarciuc, notarul cunoscut pentru legalizarea mai multor contracte care implică companii și persoane din anturajul fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, anunțată în căutare internațională, a rămas fără licență.

Notarul lui Plahotniuc, Olga Bondarciuc, a rămas fără licențăFoto: Replicamedia.md

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat miercuri, 13 iulie, că activitatea „notarului de tristă faimă” încetează și că organele de autoadministrare urmează în termen restrâns să ridice ștampila și arhiva acesteia, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

„În contextul dezideratului de „asanare” a profesiilor juridice aflate în responsabilitatea Ministerului Justiției, cât și toleranței zero în raport cu comportamentul iresponsabil, anunț despre aplicarea sancțiunii disciplinare sub formă de retragere a licenței notarului Olga Bondarciuc cu teritoriul de activitate municipiul Chișinău.

Astfel, activitatea acestei notare de tristă faimă, încetează, urmare a retragerii licenței, iar organele de autoadministrare urmează în termen restrâns să ridice ștampila și arhiva acesteia.

Revin cu un apel către toți exponenții profesiilor juridice de a respecta cu stricteţe prevederile legii și a nu admite încălcări în activitatea lor”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Olga Bondarciuc a fost a fost reținută în Belgia pe 27 septembrie 2021, la trei luni după ce a fost anunțată în căutare internațională de organele de drept din Republica Moldova.

Aceasta însă nu a fost extrădată, deoarece a cerut azil politic în Belgia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării