main logo
1878

Notă informativă despre schemele ilegale, scrisă de angajați MAI

Un grup de actuali și foști angajați ai Ministerului de Interne (MAI) a scris o notă informativă în care oferă detalii despre schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic, chihlimbar și alte mărfuri, care ar fi fost puse la cale și implementate inclusiv sub protecția unor persoane autoritare din cadrul structurilor MAI și a fostei guvernări.

Notă informativă despre schemele ilegale, scrisă de angajați MAIFoto: tv8.md

Despre acest lucru a anunțat Sorin Stati, ex-director al companiei de stat MoldAtsa, cel care a vorbit și acum o săptămână despre aceste scheme, la o emisiune de la TV8, trasmite Știri.md.

Stati a prezentat în cadrul emisiunii de aseară nota informativă depusă de către foștii și actualii angajați ai MAI, în care sunt prezentate informații și despre contrabandă cu mărfuri de la piața Kilometrul 7 din Odesa, Ucraina, schemă în care ar fi fost implicați inclusiv responsabili de la Serviciul Vamal.

În presupusele scheme despre care scriu persoanele care au depus această notă informativă apar nume noi, printre care: Maxim Ciubaciuc de la Inspectoratul Național de Investigații, Veaceslav Garștea, șef-adjunct al Poliției de Frontieră ș.a.

Amintim că, la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate au fost create grupuri de lucru pentru investigarea acestor informații.

De asemenea, potrivit lui Andrei Năstase, ministrul de Interne, informațiile sunt verificate și în cadrul unei cauze penale. Sorin State a confirmat că a fost audiat pe cazul dat.

Vezi și:

Scheme noi de contrabandă cu angajați MAI, dezvăluite

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării