main logo
1039

Norvegia va deschide o ambasadă în Republica Moldova

Norvegia va deschide o ambasadă în Moldova, având în vedere situaţia de securitate din Europa. Despre acest lucru a informat Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Norvegia va deschide o ambasadă în Republica Moldova

„Moldova a fost, de asemenea, afectată de războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei. Mulţi refugiaţi au găsit adăpost în Moldova. Prin urmare, după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Norvegia şi-a crescut semnificativ sprijinul pentru Moldova”, se arată în comunicatul Departamentului de politică externă, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Conform datelor sale, în 2023, Moldova a primit asistenţă norvegiană de peste 500 de milioane de coroane. În plus, Norvegia a acordat Moldovei 420 de milioane de coroane pentru activităţi umanitare după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în 2022. Moldova va continua să primească sprijin semnificativ din partea Norvegiei şi în 2024. Programul norvegian Nansen pentru Ucraina permite, de asemenea, acordarea de ajutor Moldovei. Noul birou al ambasadei din Chişinău va contribui la menţinerea acestui sprijin.

„Crearea ambasadei reprezintă un semnal clar al sprijinului nostru într-un moment crucial pentru Moldova şi Europa. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ameninţă securitatea întregii Europe. Nu există nicio indicaţie că războiul va lua sfârşit curând. Atât Ucraina, cât şi Moldova vor avea nevoie de ajutorul nostru încă mulţi ani”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Espen Barth Eide.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării