main logo
5253

Noii miniștri au depus jurământul. Dodon: Urmează și alte schimbări

Cei 5 noi membri ai Cabinetului de miniștri – un viceministru și 4 miniștri – au depus luni, 9 noiembrie, jurământul.

Noii miniștri au depus jurământul. Dodon: Urmează și alte schimbări

Decretele de promovare în funcție au fost semnate în aceeași zi de către președintele în exercițiu, Igor Dodon, transmite Știri.md.

Jurământul a fost depus de:  Olga Cebotari, viceprim-ministru pentru Reintegrare; Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii; Victor Gaiciuc, ministrul Apărării; Lilia Pogolşa, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, și Aurel Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Prezent la ceremonie, președintele țării, Igor Dodon, și-a exprimat încrederea că noii membri ai Executivului vor munci eficient.

"Traversăm o perioadă de criză mondială în care nicio zi nu ne permite să lăsăm ministerele fără conducere. Modificări în componența Guvernului urma să le facem oricum în urma alegerilor prezidențiale. Urmează și alte schimbări în perioada următoare la nivelul strategiei de guvernare. Noi miniștri și-au asumat responsabilitatea pe termen lung. Acest Guvern va avea susținere solidă în Parlamentul R. Moldova. Rog echipa de la Guvern să nu se implice în lupta politică. Vă urez succes. Fiecare dintre dvs. reprezentați un sector în care ați activat mai mulți ani. Începeți activitatea imediat", a menționat Dodon.

Amintim că anterior Anatol Usatîi a deținut funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, Victor Gaiciuc a fost ministru al Apărării, iar Aurel Ciocoi a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Știri.md reamintește că Partidul Democrat a luat decizia ca imediat după alegerea unui președinte să-și retragă reprezentanții din Guvern pentru ca Executivul să aibă o conlucrare eficientă cu Parlamentul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării