413
0
Nistor Grozavu a fost luat la întrebări de către avocații lui Dorin Chirtoacă
413
0

Nistor Grozavu a fost luat la întrebări de către avocații lui Dorin Chirtoacă, la sedința de judecată de astăzi. Viceprimarul a evitat să spună ce răspunsuri a dat.

Avocații fostului primar au acuzat judecătorul că i-ar fi dictat răspunsurile și au cerut recuzarea. Solicitarea însă a fost respinsă, iar avocații amendați că au făcut observație magistratului, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Totodată viceprimarul a respins acuzațiile făcute anterior de Dorin Chirtoacă precum că el ar fi presat de procuratura să facă anumite declarații. Chirtoacă susține că Grozavu este un martor artificial. Mai mult ca atât acesta acuză judecătorul că prin întrebări i-ar fi sugerat răspunsurile, care le-ar conveni. 

Dorin Chirtoacă, ex-primar de Chișinău: „Grozavu spune că ar fi avut o discuție cu mine cu privire la o ședință a unei comisii și acolo ar fi punctul meu de vedere al meu și al lui. Așa o discuție nu a fost și trebuia cercetat. Judecătorul cu procurorul au apăsat asupra lui Grozavu până ce a spus că aceea a fost o indicație”.

Avocații lui Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului deoarece i-ar fi dictat răspunsurile lui Grozavu.

Gheorghe Malic, avocat: „Domnul judecător a dus martorul la câteva întrebări sugestive până când acela a recunoscut că a perceput o indicație. În cazul dat bineînțeles că nu mai poți să stabilești adevărul”.

Pentru că i-au făcut observație judecătorului, avocații lui Chirtoacă au fost amendați.

Gheorghe Malic, avocat: „Am făcut observație legal judecătorului, acesta s-a înfuriat și am fost amendat”.

 Procurorul de caz susține că avocații sunt cei, care ar fi făcut abuz în timpul audierii lui Grozavu.

Dumitru Robu, procuror: „Judecata a decurs legal. Martorul a fost audiat legal. Avocații sunt cei care ar fi adresat întrebări sugestive”.

Într-un final cererea de recuzare a judecătorului depusă de avocați a fost respinsă. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El se declară nevinovat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter