main logo
403

Nicu Popescu s-a întâlnit cu ministrul suedez Tobias Billström. Ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, și ministrul suedez al Afacerilor Externe, Tobias Billström, au avut astăzi o întrevedere în cadrul căreia au abordat diverse subiecte, inclusiv sprijinul pe care îl oferă Suedia Republicii Moldova.

Popescu s-a întâlnit cu ministrul suedez Billström. Ce au discutat

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, în cadrul discuției ce a avut loc la Stockholm, cei doi oficiali au vorbit despre prioritățile pe agenda președinției suedeze în cadrul Consiliului Uniunii Europene și susținerea fermă de către Suedia a cursului de aderare a Republicii Moldova la UE, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Demnitarii au mai abordat și subiectul ce ține de evaluarea progresului de reforme ample inițiate de autorități în baza planului de acțiuni pentru implementarea celor 9 recomandări formulate de către Comisia Europeană.

„Am discutat și despre organizarea anul viitor de către țara noastră a Summit-ului Comunității Politice Europene, primind asigurările părții suedeze pentru suport concret în buna desfășurare a acestuia. Am apreciat și contribuția guvernului suedez în valoare de 160 milioane de coroane suedeze (circa 14,5 milioane de euro) anunțate ca angajament în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova de la Paris. Vom fortifica împreună cu partenerii din Suedia cooperarea în domeniul securității și afaceri interne, vom întări capacitățile instituționale ale MAI, prin asigurare cu echipament modernizat, instruiri, inclusiv schimbul de bune practici pe dimensiunea cibernetică”, a menționat Nicu Popescu.

Cei doi șefi ai diplomațiilor de la Chișinău și Stockholm au mai discutat despre situația de securitate din regiune, războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei și consecințele dramatice asupra țării noastre, inclusiv în sfera energetică.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării