main logo
624

Nicu Popescu s-a întâlnit cu diaspora din SUA. Despre ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe și al Integrării Europene, Nicu Poescu, a avut o întrevedere cu reprezentanții diasporei moldovenești din Washington în timpul vizitei sale din SUA.

Nicu Popescu s-a întâlnit cu diaspora din SUA. Despre ce au discutat

Potrivit ministrului, în timpul întâlnirii cu moldovenii, a constat faptul că există relații complicate dintre Ambasadă și diasporă, transmite Știri.md

„Să fii în serviciul diasporei este una dintre funcțiile cheie ale tuturor ambasadorilor și ambasadelor, acesta a fost primul lucru pe care l-am transmis la întâlnirea cu diaspora noastră care a avut loc la Ambasada Republicii Moldova din Washington.

A fost o discuție plină, în care am avut mai multe schimburi de păreri (pentru cine dorește să vadă mai mult, atașez și o filmare pentru care îi mulțumesc lui Iolanta Mura), toți participanții de la întâlnire urmărind cu sufletul la gură criza de la Chișinău. I-am asigurat pe toți cei prezenți, la fel ca și pe toți oficialii cu care m-am întâlnit până acum, că mult discutatul subiect al federalizării nu există și nu are cum să fie pe agenda guvernului.

Nu am fost foarte fericit să constat relațiile complicate dintre ambasadă și o majoritate a membrilor diasporei și, tocmai de aceea, revin cu mesajul meu către toții diplomații Republicii Moldova de peste hotare: dumneavoastră nu serviți un ministru, un guvern sau un partid. Dumneavoastră serviți cetățenii Republicii Moldova, oriunde s-ar afla ei! Iar fără relații excelente cu diaspora nici Ambasada nu își va putea face bine lucrul.

Trebuie să ne facem foarte bine și serios temele de acasă, trebuie să luptăm cu corupția și să îmbunătățim mediul investițional pentru ca toți oamenii noștri din diasporă să poată reveni sau investi în Republica Moldova!", se arată în mesajului lui Popescu.

Știri.md amintește că ministrul de Externe a avut mai multe întrevederi cu oficialii din SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării