main logo
750

Nicu Popescu pleacă în Azerbaidjan: Care este scopul vizitei

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, efectuează în perioada 8-10 februarie curent o vizită în Republica Azerbaidjan.

Nicu Popescu pleacă în Azerbaidjan: Care este scopul viziteiFoto: mfa.gov.md

Popescu a fost invitat de către omologul său azer, Jeyhun Bayramov, transmite Știri.md.

Scopul vizitei este de a întări cooperarea moldo-azeră, în special pe dimensiunea comercial-economică, investițională și în domeniul energiei în contextul importanței strategice a coridorului sudic al gazelor.

Programul vicepremierului Nicu Popescu la Baku mai include întrevederi cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, ministrul Agriculturii, Inam Karimov, copreşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-azere de cooperare comercial-economică, și Orkhan Mammadov, președintele agenției pentru întreprinderile mici și mijlocii din Azerbaidjan.

Pe data de 9 februarie, după ședința plenară a delegațiilor ambelor state, miniștrii de Externe, Nicu Popescu și Jeyhun Bayramov, vor susține o conferință de presă privind rezultatele discuțiilor. Conferința de presă va putea fi urmărită pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, începând cu ora 10:45.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării