main logo
1125

Ex-ministru: R. Moldova e un campion european al oportunităților ratate

Republica Moldova, în ultimii 10 ani și, în special, în ultimii 3-4 ani a devenit un campion european al oportunităților ratate.

Ex-ministru: R. Moldova e un campion european al oportunităților ratateFoto: știri.md

De această opinie este Nicu Popescu, director de program la Consiliul European pentru Relații Externe (Paris), fost ministru de Externe, fiind exprimată de el într-un interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

„Republica Moldova, în ultimii 10 ani și, în special, în ultimii 3-4 ani a devenit un campion european al oportunităților ratate. Republica Moldova întotdeauna a avut un grad de simpatie și sprijin, și dorință de a sprijini Moldova enorm în capitalele europene, Republica Moldova este un stat mic, un stat foarte apropiat de Uniunea Europeană, un stat a cărui limbă este limba oficială a Uniunii Europene datorită faptului că vorbim româna în Republica Moldova;

Republica Moldova este mult mai mică decât Ucraina, decât Marocul și chiar decât Serbia, are o populație practic integrată în Uniunea Europeană și totdeauna Bruxelles-ul a oferit Republicii Moldova foarte, foarte multe oportunități, dar aceste oportunități de regulă sunt ratate de către elitele politice de la Chișinău, care în mare parte au preferat să-și umple buzunarele, nu să promoveze interesul național, dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Europeană și utilizarea asistenței europene pentru a îmbunătăți mult mai vizibil bunăstarea cetățenilor noștri,” a declarat Nicu Popescu.

Potrivit fostului ministru de Externe, politica externă a Moldovei a intrat în dezechilibru maxim pentru că relațiile cu România, Ucraina, UE și SUA se află într-o fază de semi-îngheț.

Nicu Popescu susține că pentru a putea accesa cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară a Uniunii Europene, în valoare totală de 100 de milioane de euro, guvernarea de la Chișinău trebuie să îndeplinească un set de condiții, menite să îmbunătățească viața cetățenilor și cel mai probabil banii vor intra în bugetul statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării