391
0
Nicu Popescu, despre reforme: Va fi dur, va fi lent, va fi greu
391
0

Cel mai important front al guvernării este reforma justiției și tot ceea ce intră sub această mare umbrelă: reforma poliției, reforma judiciară, reforma instituțiilor anticorupție, a Procuraturii.

Foto: tv8.md

Declarația a fost făcută de ministrul de externe, Nicu Popescu, pentru o publicație din România, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Va fi dur, va fi lent, va fi greu. Dar nu există alternativă. Mandatul primit de la populație asta ne cere. Motivul pentru care partidul aflat anterior la guvernare a fost gonit de la putere este pentru că au transformat sistemul de justiție într-un instrument politic. Au pierdut puterea din cauza asta. Realizând reforma justiției respectăm principiile democratice și am reușit deja să deblocăm relația Moldovei cu UE și cu SUA”, a declarat Nicu Popescu pentru revista22.ro.

„Luptând împotriva corupției, sperăm să atragem mai mulți investitori, deoarece credem că Moldova are toate condițiile pentru a fi atractivă pentru investiții. Avem o zonă de liber schimb cu UE și o zonă de liber schimb cu majoritatea statelor post-sovietice. Putem accesa o piață de 700 de milioane de oameni cu produse fabricate în Moldova. Deci, dacă Moldova este mai puțin coruptă, are toate datele – geografia, oamenii și accesul la multiple piețe – pentru a deveni mai prosperă”, a adăugat ministrul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter